Over ons

Appartement Luna is een gezellige en huiselijke plek om te verblijven in de prachtige omgeving van Nordenau. Je treft hier alle voorzieningen voor een prettig verblijf met de hele familie, of lekker met zijn tweeën. Het appartement heeft een keuken met alle apparatuur, bad en douche, smart-tv, elektrische open haard en gratis WiFi. Appartement Luna ligt in het natuurpark Rothaargebirge. Nordenau is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in bezienswaardigheden, langlaufen en bergen. In de omgeving kan je uitstekend skiën en fietsen. Winterberg en Schmallenberg bevinden zich op 15 km afstand. Aan de overkant vind je een leuke speelplek voor kinderen en vijvers met forellen.

Liefde voor Sauerland

Onze liefde voor het Sauerland is ontstaan toen we daar in 1991 voor het eerst op vakantie gingen. Ruim 25 jaar later was het verlangen om terug te gaan naar het Sauerland te groot en zijn we op zoek gegaan naar een appartement om regelmatig met ons gezin te verblijven. We wilden ook dat anderen hier van konden genieten. Zodoende is appartement Luna, vernoemd naar onze hond, ontstaan; een gezellig en warm appartement voor een zeer prettig verblijf in deze wonderschone omgeving. Waar je kan genieten van de prachtige natuur, de frisse lucht en de heerlijke wandelroutes en van de skipistes in de winter.

In de buurt vind je een mooi gebied om te wandelen langs of in de bossen. Op een aantal kilometers afstand vind je de skigebieden van Winterberg, Schmallenberg en Altastenberg. Ook de beroemde Kahlr Asten ligt op 5 kilometer afstand, deze berg is met haar 841,9 meter de op twee na hoogste berg in het Rothaargebergte. In het dorp vind je een broodjeszaak ‘Café Nordenau’ waar je brood en benodigdheden kan kopen, maar ook een kop koffie met gebak kan nuttigen. Iedere dag geopend van 07.00 – 16.00 uur, behalve op dinsdag. Hotel en restaurant Tommes is een gezellig locatie voor een drankje of een diner. Hier heb je ook toegang tot de wellness en Heilstollen (grotten). In de grot heerst een gezond luchtklimaat, die mensen met astma en allergieën verlichting brengt. De geneeskrachtige werking is ook door onderzoek bevestigd. Bij een wandeltocht door de bergen en dalen tussen 420 m en 841 m leer je het Sauerlandse landschap kennen. Het gezonde klimaat versterkt je hart en vaatstelsel en de gewrichten worden door zachte stijgingen en dalingen niet sterk belast. De best bekende trail is zeker de Rothaarsteig.

Het gezicht achter Appartement Luna

Over Wil

In de jaren 90 kwam ik voor het eerst in de omgeving van Winterberg en ik vond het er schitterend. Dat vind ik nog steeds en daarom trok ik een aantal jaar geleden de stoute schoenen aan en kocht ik een appartement in Nordenau. Hier geniet ik tijdens mijn vrije tijd, bij voorkeur met mijn dochters of vriendinnen.

‘De schitterende omgeving, de schone lucht en de rust. Ik hou ervan’

In het dagelijks leven werk ik als een helpende in een verzorgingstehuis op de Psychogeriatrische afdeling. Ik heb drie prachtige kinderen en twee lieve hondjes. Ook al heb ik geen rijbewijs, dat weerhoudt me niet om naar Appartement Luna te komen. Ik pak gewoon de Flix bus, wat een uitkomst is dat, of de trein. Of ik zorg dat mijn kinderen of vriendinnen mee gaan, haha!

Als ik in Appartement Luna verblijf dan zorg ik altijd dat alles weer spik en span is en de accessoires vernieuwd worden. Ik vind het heerlijk om daar mee bezig te zijn. Ik ben wel een beetje een digibeet. Daarom helpt mijn dochter Samantha me met alle online activiteiten van appartement Luna.

Over Samantha

Als kind kwam ik graag in de omgeving van Winterberg. Lekker ravotten in de bossen en naar de forellen, ik zei altijd follelen, kijken. Daar had je tenminste echte sneeuw, al was ik niet zo’n van skiën. Toen mijn moeder aangaf dat ze een appartement ging kopen in Nordenau, zag ik de bui natuurlijk al hangen; ik mocht alles doen waar het woord computer in voor kwam.

In Appartement Luna is het net alsof ik thuis ben

In het begin was het wel even zoeken hoe sites als Booking.com en AirBnb werkten. Gelukkig heb ik door mijn werk in de Marketing & Communicatie ervaring met online marketing. Inmiddels vind ik het super leuk om er mee bezig te zijn en steek ik er wekelijks wel wat uurtjes in. Dit is de eerste site die ik zelf heb gemaakt

Mijn moeder heeft echt een tweede thuis voor ons gecreëerd in dit appartement. Ik kom hier dan ook graag.